FAQs

Vores åbningstider er som følger:

MandagFredag: 0800 – 1600

LørSøn, samt helligdage: Lukket

Der kan efter aftale godt arrangeres afhentning af ordrer tidligere samt senere.

Vi leverer med kran-lastbil og kan normalt løfte materialerne ind på din grund. Kranen kan række 4-5 meter fra fortov.


Pris indenfor HT området: 800 – 1200 kr + moms.


Pris Fyn/Jylland: 1800 + moms for 1 kolli (ca 25 m hegn) og 650 kr for yderligere kolli. Levering til Fyn/Jylland er ikke med kran, men leveres med medbringer truck.

Levetiden afhænger af stolperne

Rafter kan holde ca. 25 år uden vedligeholdelse, undtagen rafter af ubehandlet fyrretræ, som løbende skal behandles med træbeskyttelse.
Rafter med bark og trykimprægnerede rafter har lidt længere levetid end rafter uden bark, men hegnets svage punkt er stolperne i jorden.

Trykimprægnerede fyrretræs stolper
Forvent en levetid på:

  • Ca. 8-10 år; stolpe med en diameter på 10 cm
  • Ca. 12-13 år; stolpe med en diameter på 12 cm
  • Ca. 15 år; stolpe med en diameter på 14 cm

Alle vores trykimprægnerede stolper overholder NTR-A normen

Natur stolper: 
Forvent en levetid på:

  • Ca. 10-15 år; Ege stolpe med en diameter på 12 cm
  • Ca. 12-16 år; Ege stolpe med en diameter på 14 cm
  • Ca. 25 år; Robinie stolpe med en diameter på 12 cm
  • Ca. 30 år; Robinie stolpe med en diameter på 14 cm

H-stolper:

Levetiden på H-stolper er ca. 50%  mindre end stolpens normale levetid. Dette er fordi der fræses ud i stolpen for at gøre plads til rafterne. Dette nedsætter stolpens levetid drastisk.

Tallene er et skøn og baseret på kilder fra nettet, og er ikke en garanti for en bestemt levetid.

Træ er et naturligt materiale, og når det anvendes udendørs, vil det reagere på vejrmæssige forhold. To af de mest almindelige naturlige forekomster på udendørs træ er vindridser og krumning, også kendt som pilehøjde.

Vindridser er overfladiske sprækker, der viser sig i træets overflade. De opstår, når træet tørrer ud, og træets overfladefibre trækker sig sammen hurtigere end de indre fibre. Disse sprækker er helt naturlige og påvirker ikke træets strukturelle integritet. Selvom de kan ændre træets udseende, er de en del af det charmerende, naturlige look, som træ kan tilbyde.

Krumning, eller pilehøjde, er en naturlig bue, der opstår, når træet tørrer. Træets naturlige fugtindhold forsvinder over tid, hvilket kan resultere i at træet bøjer eller krøller. Det er en naturlig proces, og den varierer afhængigt af træsorten og de specifikke udendørs forhold.

Både vindridser og krumning er naturlige aspekter ved brug af udendørs træ, og derfor ikke reklamationsberretiget.

Når du køber gran rafter med bark hos os, er det vigtigt at forstå, hvordan vi måler vores produkter for at sikre, at du får den bedste kvalitet.

Vores gran rafter er naturlige produkter, der kommer direkte fra skoven, hvilket betyder, at de har en tyk og en tynd ende, akkurat som naturen har skabt dem. Det er dette naturlige udseende, der giver rafterne deres unikke og rustikke charme.

Måling af Rafter

Vi måler rafternes tykkelse på midten, da det er her, de er mest ensartede i diameter. Ved at bruge denne metode sikrer vi en fair og repræsentativ måling. Vores standard for tykkelsen på rafterne i midten er 4-6 cm. Dette giver et robust produkt, der stadig er håndterbart og egnet til mange formål.

Endernes Tykkelse

Vi lader enderne af rafterne være naturlige, så de kan være tykkere eller tyndere, alt efter hvordan træet er vokset. Dette er en del af den charme og naturlige skønhed, som gran rafter med bark tilbyder.

Tolerance

Da rafterne er et naturprodukt vil der være naturlige variationer i dem, og derfor tillader vi en tolerance på 8-10% af rafterne til at ligge uden for det angivne mål. 

Vi opdaterer løbende vores oversigt, og du kan læse mere om cookie- og privatlivsdata her: Cookies hos Hegnsmanden