Hegnsmanden, flotte hegn der holder

Støbning af stolper

Det er unødvendigt

Det er ikke nødvendigt at støbe hegnsstolper, for at få hegnet til at stå godt og solidt.
Tværtimod gælder det om at undgå støbning, fordi hegnets levetid bliver kortere. Grunden er, at når en træstolpe tørrer op, trækker den sig lidt sammen og fylder lidt mindre. Det gør støbeklodsen ikke, i stedet bliver der et lille rum mellem stolpe og støbeklods.
I mellemrummet står der altid vand og fugt, og stolpen rådner hurtigere.

Løsningen

Løsningen er at bruge den rigtige teknik og det rigtige værktøj.
Når vi leverer gør det selv materialer, lejer vi også det nødvendige værktøj ud, og vi giver også gerne råd og vejledning undervejs, hvis man løber ind i problemer.

Se det værktøj, vi lejer ud

Hvis der er meget vand eller sand i jorden, kan det være en god ide at støbe stolperne, men ofte er det nok at stampe stabilgrus ned omkring dem. Gruset lader vandet passere og modsat beton, synker gruset sammen og bliver ved at ligge tæt omkring stolpen, når den trækker sig sammen.

Nogle forsikringsselskaber vil kun dække stormskader på hegn, hvis stolperne er støbte. Så må man vælge, om man vil have holdbarhed eller sikkerhed.
Vi sætter sjældent stolper med beton, men ingen af vores hegn er, så vidt vi ved, væltet eller slået skæve af de orkaner, der har været. Vi har set mange stormskadede hegn rundt omkring, som regel er årsagen, at stolperne ikke har været gravet (mindst) 90 cm ned, eller at stolpernes imprægnering var for dårlig/billig.

Hvor langt stolperne skal slås ned, afhænger af, hvor blød jorden er i bunden af hullet

Teknik og værktøj er løsningen

Når stolpen tørrer op trækker den sig lidt sammen, men det gør støbeklodsen ikke

Undgå støbning, hvis det er muligt

HEGNSMANDEN. Administration: Hovmarksvej 4, 2640 Hedehusene. Lager: Tåstrup. Tlf +45 26987630 Email: hegnsmanden@hegnsmanden.dk